• Lorem ipsum

6 Verschillende sluitingen voor oorringen

2 Nov 2021
door Oh So HIP

6 Verschillende sluitingen voor oorringen - Mensen die oorbellen dragen hebben vaak ook wel een of meerdere paren oorringen. Oorringen zijn super populair, maar ze hebben een nadeel. Sommige oorringen zijn erg lastig om in te doen. We hebben zelfs een blog geschreven over hoe je het beste kleine oorringen in kunt doen. Oorringen heb je in vele soorten en maten en gelukkig dus ook met verschillende sluitingen. We zetten graag 6 verschillende soorten oorring sluitingen voor je op een rijtje.  

Oorring sluiting 1: Earhooks

De eerste oorring sluiting is een beetje een vreemde eend in de bijt.  Deze oorring heeft namelijk niet echt een sluiting, maar omdat het wel een oorring is die wij in de collectie hebben vinden we toch dat deze erbij hoort. Het gaat namelijk om ear hooks. Ear hook hoops zijn oorringen die gedeeltelijk open zijn. Je doet ze aan de voorkant in het gaatje in je oor en draait ze erin. Verder hoef je dus nergens wat in te klikken of op schroeven. Je kunt de hoops eventueel wel iets aandrukken of een plastic dopje achter je oor zetten. 

Oorring sluiting 2:  Endless hoops

Endless hoop oorringen zijn al jaren een bestseller. Deze oorringen zijn perfect rond, maar hierdoor zijn het ook de oorringen die het lastigst zijn om in te doen. 

Endless hoops zijn bekend onder verschillende namen. Zo worden deze oorringetjes ook wel infinity hoops of continuous hoops genoemd. Doordat je ze niet zou voelen met slapen worden endless hoops ook wel sleeper hoops genoemd. 

Binnen endless hoops oorringen bestaan ook weer verschillende sluitingen. Hoe ronder en gladder de oorrin, hoe lastiger de sluiting. Sommige endless hoops hebben helemaal geen sluiting, maar slechts een hele kleine opening in de ring. Bij sommige endless hoop oorringen past een klein deel van de oorring in het ringetje zelf. Het nadeel van deze oorringen is dat je ze, om ze het mooist in vorm te houden, heel voorzichtig zijwaarts moet buigen om ze te openen en sluiten. Je snapt dat dit niet onze favoriete endless hoops zijn. 

Gelukkig hebben veel endless hoops tegenwoordig een scharniertje, waardoor je het deel wat door je oren gaat omhoog kunt doen. Dit maakt het veel makkelijker om deze oorringen in te doen. Het scharniertje is heel klein, zodat de oorring nog steeds de perfecte ronde vorm heeft. 

Oorring sluiting 3: Oorringen met hefboomsluiting

Oorringen met een hefboomsluiting hebben wij steeds vaker in de collectie. Niet zo gek natuurlijk, want deze oorringen zijn makkelijk in en uit te doen. Het staafje wat door het gaatje in je oor gaat kun je recht omhoog trekken en weer vast maken in een kleine u-vormige opening. 

Oorring sluiting 4: Klapcreolen

Wij vinden deze oorringen echt ideaal, en je ziet ze ook steeds meer. Deze oorringen kunt je namelijk openklappen, doordat er aan de onderkant van de oorringen een scharnier zit en daarna klap of klik je deze weer dicht. Klapcreolen zijn meestal wel wat dikker. Veel huggie hoops hebben een klapsluiting. 

Oorring sluiting 5: Omega sluiting

Deze sluiting wordt ook wel een French back genoemd. Wij hebben bijna nooit oorringen met een omega sluiting in de collectie. Vaak zie je deze sluiting bij wat grotere creolen. De sluiting van deze oorringen is een o-vormig schanier dat om de oorpin sluit.

Oorring sluiting 6: Oorringen met een vlindersluiting

Naar onze mening zijn oorringen met een vlindersluiting het meest makkelijk om in te doen. Deze oorringen hebben een stekertje dat je door het gaatje in je oor steekt en je sluit ze met een vlinder dopje. Deze oorringen zijn ideaal voor als je graag van oorbellen wisselt, omdat het zo lekker snel en makkelijk gaat om ze in te doen. 

Deze oorringen zijn natuurlijk niet helemaal rond zijn. Er is altijd een klein stukje open. Dit verschilt per oorbel. Je hebt half hoops waarbij je dus eigenlijk maar een half ringetje hebt, maar sommige oorringen met vlindersluiting lopen wel bijna door tot aan de achterkant van je oor. 

Wij raden af om oorbellen te gaan slapen, maar met deze oorringen is het sowieso geen optie, omdat het vaak gewoon niet zo fijn ligt. Ook kun je aan het stekertje blijven hangen. 

 

We zijn benieuwd of jij ook wel eens struggelt met het indoen van je oorringen en wat jouw favoriete oorring sluiting is. Laat het ons weten in de comments.Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »