• Lorem ipsum

Waarom je niet met oorbellen in moet gaan slapen

9 Feb 2021
door Oh So HIP

Waarom je niet met oorbellen in moet gaan slapen - Doe jij bij je avond routine je oorbellen altijd uit? Of laat je ze gewoon in zitten en gaat met je oorbellen in slapen? We vertellen je graag of je of het verstandig is om met oorbellen in te gaan slapen. Beter van niet! Aan het slapen met je oorbellen in zitten namelijk veel nadelen. 

Hierom moet je niet met oorbellen in gaan slapen

Er zijn veel redenen waarom je niet met je oorbellen in moet gaan slapen. We hebben ze hieronder voor je uiteengezet. 

Met oorbellen in slapen beschadigd je oorlellen

Door het slapen met oorbellen in kan je oorbel gaatje iets uitrekken als je op je oor met oorbel in ligt. Er komt rek op je oor te staan, of als je een oorknopje draagt kan deze in je oorbel gaatje worden gedrukt. Nog erger is dat je gaatje kan uitscheuren. Je zal maar blijven hangen aan je oorring of je oorbel, of je oorbel blijft haken in je lakens. Brrrr.....

Je maakt je beddengoed kapot

De achterkant van oorknopjes kunnen behoorlijk scherp zijn. Hoe zonde is het dan al je steeds met de puntjes van je oorbellen in je mooie kussensloop of lakens prikt. 

Slapen met oorbellen in kan je oorbellen beschadigen

Mocht je met oorbellen in willen slapen dan is de ideale houding op je rug met je hoofd met de achterkant op je kussen. Dan niet woelen of draaien of met je handen aan je oren zitten. Dit is natuurlijk niet te doen. Je draait in de slaapt, zit misschien aan je gezicht of oren. Kortom, je oren en oorbellen kunnen best veel te verduren hebben tijdens het slapen. Je kunt door het liggen op je oorbellen een deel van je oorbel kwijtraken. Of misschien vallen de steentjes er wel uit. Ook is het makkelijk om zo de sluiting (en misschien je hele oorbel) kwijt te raken. Je oorbellen kunnen ook buigen en hun vorm verliezen. Dit zou zonde zijn toch?

Slapen met oorbellen is slecht voor je nachtrust

Of je nu kleine of grote oorbellen draagt, slapen met oorbellen is niet fijn voor je nachtrust. Bij oorknopjes prikken de achterkanten in je vel. Bij oorringetjes of grotere oorbellen voel je ze zitten als je op je oor ligt, of je voelt ze 'omklappen' als je je hoofd draait. Hoe vervelend is het als je steeds wakker wordt doordat je je oorbellen nog in hebt. 

Slapen met net geschoten oorbellen

Heb je net oorbel gaatjes laten schieten dan is je vast verteld dat je 6 weken je zweerknopjes moet inhouden. Dat betekent dus ook slapen met zweerknopjes. We kunnen je nu al vertellen dat dat niet lekker gaat liggen. Wat enige verlichting zou kunnen geven is het plaatsen van een rubberen dopje achter de vlindersluiting van je oorbel. 

Oorbellen waar je mee kunt slapen

Voor zover wij weten bestaan er geen speciale oorbellen waar je mee kunt slapen.  Wil je toch graag je oorbellen in houden tijdens het slapen dan zou je kunnen kiezen voor een piercing met een platte achterkant of een bolletje als sluiting. Dit ligt waarschijnlijk een stuk fijner dan een scherp oorstekertje. Let wel op dat piercings dikker zijn dan gewone oorbellen, en deze waarschijnlijk niet passen in een geschoten oorbel gaatje.

 

 

Reacties
Oh So HIP
12 Sep 2022
Als het onzin was hadden we hier natuurlijk geen blog over geschreven ;-). Fijn dat jij een andere ervaring hebt.
katrien ossendorp
24 Mei 2022
Jullie bewering over slapen met net geschoten oorbellen is onzin.
Ik heb enkele weken geleden oorbellen laten schieten, en ja, mij is gezegd de zweerknopjes te laten zitte en ik doe dat ook maar ik merk dat er helemaal geen probleem is bij het slapen! Het ligt wél lekker ook zonder het plaatsen can een rubberen dopje achter de vlindersluiting!
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »