• Lorem ipsum

Is stainless steel 100% waterproof?

9 Mar 2021
door Oh So HIP

Is stainless steel 100% waterproof? - Stainless steel sieraden zijn enorm populair. Wij begrijpen dit helemaal, want naast dat deze sieraden er super goed uit zien zitten er veel voordelen aan sieraden gemaakt van stainless steel. Eén van de voordelen van stainless steel sieraden is, is dat ze waterproof oftewel waterbestendig zijn. Je kunt er dus mee kunnen douchen en zwemmen. Of toch niet?
We krijgen hier van onze klanten ook veel vragen over en vonden het tijd om iets meer te vertellen over stainless steel sieraden en het contact met water. 

Stainless steel is een sterk materiaal. Als je zorgvuldig met je sieraden omgaat kun je er lang mee doen. Toch zouden wij niet per definitie willen zeggen dat stainless steel sieraden 100% waterproof zijn. We krijgen regelmatig de vraag of je kunt douchen en zwemmen met stainless steel sieraden. We vertellen je er graag meer over.

Kun je douchen met stainless steel sieraden?

Stainless steel kan in principe tegen het Nederlandse kraanwater. So don’t worry als je een keer met je favoriete stainless steel oorbellen onder de douche staat. Ook regenwater kan geen kwaad.
Er is wel een maar, want stainless steel kan tegen het Nederlandse kraanwater, maar let op met zeep en shampoo. Hierin kunnen toch stoffen zitten die je sieraden kunnen beschadigen. Daarom raden wij toch altijd af om met stainless steel sieraden te douchen. Zijn je stainless steel sieraden in contact geweest met water droog ze dan voorzichtig af met een zachte doek.

We hebben het hierboven over het kraanwater in Nederland en dat is niet voor niets. In sommige landen doen ze chlorine in het kraanwater. Ben je in het buitenland en ga je douchen of je handen wassen, doe dan je sieraden af. Chloor tast namelijk stainless steel aan!

Schoonmaken en handen wassen met stainless steel sieraden om

Draag je graag ringen van stainless steel dan vind je het misschien onhandig als je steeds je ringen moet afdoen als je je handen gaat wassen of gaat schoonmaken. Handen wassen met Nederlands kraanwater is niet zo’n probleem, maar pas op met zeep. Zeep kan je stainless steel ringen beschadigen. Ga je schoonmaken met een sopje doe dan altijd je ringen af of draag kunststof handschoenen. De chemicaliën in schoonmaakmiddelen kunnen je ringen aantasten. 

Kun je zwemmen met stainless steel sieraden om?

Hierover kunnen we kort zijn, nee! Doe je sieraden van stainless steel af als je gaat zwemmen. Dit geldt voor een zwembad en de zee en we vertellen je graag waarom.

Zwemmen in de zee met stainless steel sieraden

Als je graag sieraden draagt snappen we heel goed dat je deze misschien ook op het strand wil dragen. Een stainless steel ketting staat zo leuk bij je bikini. Dit raden we echt af. Zwemmen in de zee is een no go! Er bestaan verschillende soorten stainless steel, en het type waar sieraden van zijn gemaakt is niet geschikt voor contact met zeewater. Zeewater is natuurlijk zout en dit kan bijtend werken. Mocht je toch per ongeluk je sieraden hebben gedragen tijdens het zwemmen in zeewater, spoel ze dan onmiddellijk af met (chloorvrij) water en droog ze met een zachte doek. 

Niet alleen vanwege het contact met zeewater raden we het af om stainless steel naar het strand te dragen. Stainless steel is sterk materiaal, maar zand kan toch gaan schuren en kleine krasjes in je sieraden maken. Hoe jammer is dat! Bovendien kunnen zonnebrandcrèmes verkleuring veroorzaken. En hoe onhandig is het als je op het strand je sieraden moet af doen, omdat je een duik wilt nemen. Je zal maar een oorbel in het zand laten vallen. Dit vind je dus echt niet meer terug ;-).

Zwemmen in het zwembad met stainless steel sieraden

Net als zwemmen in de zee raden we het af om te zwemmen in het zwembad met stainless steel sieraden om. Stainless steel kan namelijk niet tegen chloor, en dat is nu juist wat in zwembadwater zit.  Chloor kan je stainless steel sieraden beschadigen. Wellicht zit er ook chloor in het douchewater en kraanwater bij het zwembad. Zeker in het buitenland moet je hiermee oppassen. Het is dus beter om je sieraden thuis te laten als je naar het zwembad gaat. 

Is stainless steel 100% waterproof?

Nee, dat is het niet. Over het algemeen kun je zeggen dat stainless steel goed tegen water kan, maar niet dat het 100% waterproof is. De waterbestendigheid van stainless steel sieraden hangt erg af van het 'soort' water waarmee het in contact komt. Zoals we hebben uitgelegd zit er wel een verschil in douchen met je stainless steel sieraden om of zwemmen in het zwembad of in zeewater. We raden aan om je stainless steel sieraden altijd af te doen tijdens het douchen, badderen, schoonmaken of zwemmen. Zo blijven je sieraden langdurig mooi en wordt het ook een gewoonte om tijdens deze activiteiten geen sieraden te dragen. 

Wil je meer weten of stainless steel sieraden lees dan ook onze andere stainless steel sieraden blog over het verkleuren van stainless steel sieraden, het schoonmaken van stainless steel sieraden en meer. 

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »