• Lorem ipsum

Stainless steel sieraden

1 Sep 2020
door Oh So HIP

Stainless steel sieraden - Sieraden worden gemaakt van verschillende materialen. De bekendste zijn wel sterling zilveren sieraden en gouden sieraden. Daarnaast worden sieraden gemaakt van diverse andere metalen met een laagje goud of zilver (plated). Momenteel hebben wij een grote collectie stainless steel oorbellen en stainless steel kettingen. We krijgen veel vragen over stainless steel sieraden, dus reden te meer om jullie iets te vertellen over dit materiaal.

Wat is stainless steel?

Stainless steel ken je misschien ook wel onder de naam roestvrij staal of rvs. Stainless steel is een mengsel (legering) van verschillende metalen die versmolten zijn. Stainless steel is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Er bestaan verschillende soorten stainless steel waarbij de legering steeds anders is. Het hangt van de toepassing af welk soort stainless steel geschikt is. 

Voor sieraden wordt voornamelijk type 304 en 316L gebruikt.  Dit type heeft een laag koolstofgehalte, waardoor het gemakkelijk te bewerken is.  

De voordelen van stainless steel sieraden

Stainless steel sieraden zijn erg populair. Rvs heeft veel voordelen waar we je graag iets meer over vertellen. 

  • Stainless steel sieraden zijn betaalbaar
  • Stainless steel is een sterk materiaal en het krast niet snel
  • Stainless steel sieraden zijn lichtgewicht
  • Stainless steel sieraden hebben een mooie glans waardoor ze er luxe uit zien
  • Stainless steel sieraden zijn hypoallergeen
  • Stainless steel sieraden zijn recyclebaar. Heb je onze gerecyclede stainless steel oorringen al gezien?

Bevat stainless steel nikkel?

Stainless steel wordt vaak omschreven als anti-allergie of hypoallergeen sieraad. Hypoallergeen betekent niet nikkelvrij! Je hebt met hypoallergene sieraden alleen een verminderde kans op een allergische reactie.

Stainless steel sieraden bevatten een zeer lage hoeveelheid nikkel zodat de meeste mensen deze sieraden prima kunnen dragen. Weet jij van jezelf dat je zeer gevoelig bent voor nikkel, je kunt bijvoorbeeld al last krijgen van de gesp van je riem, dan raden wij stainless steel sieraden af. Sieraden van (gold plated) sterling zilver, goud of titanium zijn een betere optie voor je. 

Kan stainless steel verkleuren?

Stainless steel sieraden zijn ontzettend sterk en danken hun populariteit mede aan dat ze niet zouden kunnen verkleuren. Echter, ook met stainless steel sieraden moet je voorzichtig zijn.  Let op met parfum, (medische) crèmes, zonnebrand crèmes, haarspray en dergelijke. Laat dit eerst goed intrekken en doe daarna pas je sieraden in/om. Het kan voorkomen dat stainless steel verkleurd door het gebruik van medicijnen en/of alcohol waardoor de ph waarde van je huid verandert.  Dit verschilt per persoon.

Kun je douchen met stainless steel sieraden?

Op zich is het geen probleem als je een keertje (per ongeluk) doucht met je stainless steel sieraden. Toch raden wij het af. Stainless steel is een zeer sterk materiaal, en kan prima tegen het Nederlandse kraanwater. Echter, onder de douche gebruik je (meestal) ook shampoo en douchegel. Hier kan een stofje in zitten wat niet lekker matcht met stainless steel. Gebeurd het toch dat je je sieraden om/in hebt gehad tijdens het douchen, droog ze dan na het douchen voorzichtig af met een zachte doek.

Ga nooit zwemmen met je stainless steel sieraden! Ondanks de naam roestvrij staal kan het materiaal absoluut niet tegen chloor want dan gaat het roesten. Ook de douches in het zwembad zijn verboden terrein voor je sieraden.  Let op: in sommige landen zit er chloor in het kraanwater. Even douchen in je hotel met je sieraden om raden we af. 

Een duik in de zee en je stainless steel sieraden? Een no-go! Een perfecte beach dag, een mooie bikini en shiny stainless steel sieraden? Prima, maar blijf uit de buurt van de zee, let op met zand (schuren) en smeer je minstens een half uur voordat je je sieraden in/om doet in met zonnebrand crème. 

Hoe kun je stainless steel sieraden schoonmaken?

Hoewel stainless steel sieraden lang mooi blijven is het wel fijn om ze af en toe even op te frissen. 

  • Maak een sopje met lauw water en milde zeep (check of er geen chloor in zit!)
  • Dip een zachte doek in het sopje en maak je sieraden voorzichtig schoon
  • Dep je sieraden met een zachte doek droog
  • Wil je wat vuil uit randen en hoekjes verwijderen gebruik dan een nieuwe zachte tandenborstel

Er zijn ook diverse reinigers en schoonmaak doekjes te koop voor stainless steel sieraden. Wij hebben hier geen ervaring mee. 

Vragen over de stainless steel sieraden van Oh So HIP?

Wil je weten welke sieraden gemaakt zijn van stainless steel of hoe je bepaalde stainless steel sieraden kunt stylen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. Ook wat betreft onze andere sieraden natuurlijk ;-).

 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »