• Lorem ipsum

Zo maak je de perfecte ear party

7 Sep 2020
door Oh So HIP

Zo maak je de perfecte ear party - Oorbellen zijn nog nooit zo hot geweest! Het dragen van meerdere oorbellen bij elkaar is een hype. Steeds meer meiden laten op zijn minst een tweede gaatje in hun oren schieten of piercen om een ear party te creëren. In dit blog geven we je tips hoe je de perfecte ear party kunt maken.

Wat is een ear party?

Letterlijk is een ear party een feestje in je oor. Maar eigenlijk bedoelen we met een ear party het combineren van verschillende oorbellen bij elkaar. Dat lijkt heel makkelijk, maar voor een knappe ear party is een mix van de juiste oorbellen wel het mooist. 

Hoe maak je de perfecte ear party?

Om de perfecte ear party te hebben wij een stappenplan voor je gemaakt. Dat feestje in je oor is zo super easy gemaakt ;-). 

1. Kies de basis oorbellen voor je ear party

De eerste stap om de perfectie ear party te creëren is het kiezen van je basis oorbellen. Hierbij kies je de kleur metaal van je oorbellen, bijvoorbeeld zilver, goud of rosé goud. Bij het kiezen van je basis oorbellen kun je ook denken de gelegenheid waarnaar je je oorbellen gaat dragen en de rest van je outfit.  Ga je naar college of kantoor dan kun je bijvoorbeeld voor minimalistische basis oorbellen kiezen. Ga je naar een feestje dan kun je voor grotere of shiny oorbellen als basis kiezen kiezen. 

2. Kies de andere oorbellen voor je ear party

Je hebt je basis oorbellen gekozen. Hiernaast kies je de andere oorbellen om je ear party af te maken. Het mooiste is dan om onderstaande punten te volgen:

3. Kleur metaal van je oorbellen

Heb je dus als basis oorbellen zilver gekozen, combineer deze oorbellen dan met andere zilveren oorbellen. Kies je voor goud, hou er dan rekening mee dat goud er in verschillende kleuren is. Goud kan vrij geel zijn, maar door het toevoegen van een andere metaal lichter worden. Je gouden ear party is het mooist als al het goud dezelfde tint heeft.

4. Blijf in dezelfde oorbellen stijl

Om je ear party te maken is het mooi om oorbellen in dezelfde stijl te combineren. Dus verschillende oorbellen, maar wel in balans. Een Bali hoop naast een shiny huggie hoop of statement earrings staat rommelig en gewoon niet zo mooi bij elkaar. Lees hieronder verder over schillende stijlen. 

5. Je oorbellen combineren in de juiste volgorde

Begin met grote oorbellen en werk naar kleinere oorbellen voor een mooie balans. Hierbij kun je denken aan studs die van groot naar klein gaan of oorringetjes waarbij je met de grootste begint en daarna een maatje kleiner. Ook bij de dikte van oorringen is het mooi om te werken van chunky naar steeds smallere oorringen. Bij een oorbellen combinatie is spelen met de lengte van je oorbellen wel super leuk. Draag bijvoorbeeld een ringetje met een bedeltje in je tweede oorgaatje, maar blijf in dezelfde stijl. 

6. Voeg kleur toe aan je ear party

Vooral in de zomer is het leuk om wat kleur toe te voegen aan je ear party. Kleine ringetjes met gekleurde bedeltjes of huggie hoops met gekleurde steentjes geven jouw ear party direct een zomerse upgrade.
Ook in de winter kun je spelen met andere tinten. Oorringen met donkere steentjes zijn te gek in het najaar. 

De stijl van je ear party

Om de stijl van je ear party te bepalen kun je het beste uitgaan van jouw eigen stijl. Heb je altijd al van minimalistische sieraden gehouden dan kun je jouw ear party ook minimalistisch houden. Ben je meer van grote opvallende oorbellen, maar dan een ear party met wat grotere oorbellen. Voorbeelden van verschillende soorten ear party's:

Minimalistische ear party

Een minimalistische ear party is een combinatie van fijne minimalistische oorbelletjes. Je kunt hierbij denken aan studs in basic vormen, zoals ball studs of triangle studs. Ook een combinatie van studs en fijne oorringetjes is erg leuk. Draag bijvoorbeeld meerdere fijne oorringetjes bij elkaar of je studs naast je oorringetjes. Heb je 3 gaatjes in je oor dan is een combinatie van stud, ring, stud net even anders. 

Statement ear party

Opvallen doe je zeker met een statement ear party. Ga je naar een feestje dan is een statement ear party een echte eye catcher. De mooiste statement ear party maak je door te kiezen voor basis statement oorbellen en deze te combineren met kleinere opvallende oorbellen. Denk hierbij aan bewerkte hoops. Ook leuk is het dragen van verschillende chunky hoops naast elkaar waarbij je werkt van groot naar klein. 

Bohemian ear party

Ben jij een free spirit of wil je dit uitstralen door middel van je sieraden dan is een bohemian ear party echt wat voor jou. Combineer boho oorbellen zoals Bali hoops, oorbellen met maantje en/of sterren of oorringen met edelstenen met elkaar. 

Asymetrische ear party

Voor een ear party kun je natuurlijk setjes oorbellen gebruiken zodat je in beide oren dezelfde oorbellen in hebt. Nog leuker is het om allemaal verschillende oorbellen met elkaar te combineren en je oren dus niet dezelfde oorbellen in hebben. Hoe handig is het dan dat we een grote selectie one piece oorbellen in de shop hebben staan. One piece oorbellen koop je per stuk, waardoor je de leukste oorbel combinaties kunt maken. 

Maak je ear party af met een ear cuff

Voor een ear party is het natuurlijk wel handig als je meerdere gaatjes in je oren hebt. Zie je het niet zitten om direct je oren te laten piercen dan kun je natuurlijk ook een nep oorbel in doen, oftewel een ear cuff. Voor een ear cuff heb je absoluut geen gaatje in je oor nodig. Je kunt een ear cuff vaak ook op meerdere plekken wat hoger op je oor dragen, zodat je steeds een nieuwe touch aan je ear party kunt geven. 

Kant en klare ear party sets

Lijkt het je toch nog wel lastig om zelf een ear party te maken, of heb je vaak haast dan hebben we ook setjes verschillende oorbellen. Wij hebben dan dus de oorbellen combinatie al voor je gemaakt. Easy as that.

Je ziet bij veel van onze oorbellen naast de productfoto een afbeelding met een model met bijpassende oorbellen in. Zo kun je dus direct zien wat mooie oorbellen zijn om met elkaar te combineren. Als je naar beneden scrollt kun je deze bijpassende oorbellen direct vinden.  

We hopen dat je door dit blog helemaal geïnspireerd bent en aan de slag gaat met je ear party. Natuurlijk kun je ons altijd mailen over onze oorbellen en hoe deze te combineren. Check ook eens onze Pinterest borden voor heel veel ear candy inspiratie. 

Nog een laatste tip: hou de rest van je sieraden rustig om geen kermis effect te krijgen ;-).





 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »