• Lorem ipsum

Wat zijn gold plated sieraden?

3 Sep 2020
door Oh So HIP

Wat zijn gold plated sieraden? - Heb jij ook een crush on gold maar vind je goud te duur? Dan zijn gold plated sieraden perfect voor jou. Gold plated sieraden zien er prachtig uit en zijn vriendelijk voor je portemonnee. Maar wat zijn gold plated sieraden nu eigenlijk? We vertellen je er graag meer over.

Wat is gold plated?

De term 'gold plated'  kan je vast niet zijn ontgaan, want veel van onze sieraden zijn gold plated. Maar wat zijn gold plated sieraden nu eigenlijk? Gold plated is niets anders dan dat er een laagje goud over een ander (basis) materiaal is gegoten. Het laagje goud is heel dun, waardoor gold plated sieraden een stuk betaalbaarder zijn dan sieraden van volledig goud. Een andere naam voor gold plated is verguld. 

Gold plated sieraden bij Oh So HIP

Oh So HIP is een multibrand jewelry boutique. Wij verkopen online gold plated sieraden van Oh So HIP en diverse andere sieraden merken uit Nederland en het buitenland. De basis van het materiaal van de gold plated sieraden die wij verkopen is verschillend. Je shopt bij ons gold plated sieraden met als basis metaal, maar daarnaast hebben we ook gold plated sieraden met als basis brass of sterling silver.  

Kunnen gold plated sieraden verkleuren?

Ja, gold plated sieraden kunnen verkleuren. Gold plated sieraden zien er fabulous uit, maar het is niet hetzelfde als echt gouden sieraden, ondanks dat er bij gold plated sieraden wel een laagje echt goud overheen zit.
Het laagje goud op gold plated sieraden kan lichter worden of veranderen van kleur. Of dit gebeurd en hoe snel dit gaat hangt van de zuurgraad van je huid. Dit verschilt van persoon tot persoon en kan onder invloed van medicijnen, alcohol en bepaalde voedingsmiddelen gebeuren. Ook ontstoken oorgaatjes kunnen een .  reactie geven op het goud. Draag dan tijdelijk geen oorbellen, maar pas als het gaatje genezen is.

Daarnaast is de manier hoe je omgaat met je gold plated sieraden van invloed op de kwaliteit.  Behandel je gold plated sieraden met liefde. Hoe je je gold plated sieraden mooi kunt houden vertellen we je graag.

Hoe kan ik mijn gold plated sieraden mooi houden?

Je kunt veel doen om je gold plated sieraden zo lang mogelijk mooi te houden. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet:

  • Let op met water! Het kan best vervelend zijn om je gold plated sieraden iedere keer te moeten uit of af doen bij het douchen, maar doe het wel! Gold plated sieraden kunnen niet goed tegen water. Even je handen wassen? Doe je ringen dan af.  Let ook op als je gaat zwemmen!
  • Als je gaat sporten, draag je gold plated sieraden dan niet. Doordat je transpireert kan dit een reactie geven op het laagje goud.

  • Gold plated sieraden en parfum zijn geen bff's. Probeer contact met parfum en je gold plated treasures dan ook te vermijden. Let ook op met make-up, haarlak, (zonnebrand)crèmes en schoonmaakmiddelen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je handcrème even laat intrekken voordat je je oorbellen in doet.  Draag plastic handschoenen als je gaat afwassen of schoonmaken. Doe je ringen en armbanden af bij het bereiden van voedsel.

  • Berg je gold plated sieraden op als je ze niet draagt in een donkere vochtvrije omgeving. Bewaar je gold plated sieraden niet in de badkamer en leg ze niet in de zon. Tip: gebruik het Oh So HIP sieraden doosje of zakje wat je bij je bestelling ontvangt om je gold plated sieraden in op te bergen.  

  • Ga niet slapen met je gold plated sieraden. Wij raden sowieso altijd af om met sieraden te gaan slapen. Het slaapt vaak vervelend, en je kunt  je sieraden beschadigen. Je blijft gemakkelijk hangen en het zou vervelend je ketting te strak om je nek komt te zitten of als je sieraden kapot gaan.

Hoe kan ik gold plated sieraden schoonmaken?

Voor het schoonmaken van gold plated sieraden kunt je het beste een zachte droge doek gebruiken. Wrijf zachtjes (dus niet poetsen) over je sieraad.
Er zijn poetsdoekjes en reinigers op de markt voor gouden sieraden. Gebruik deze niet voor je gold plated sieraden. Deze zijn te sterk voor de gouden plating en kunnen de plating beschadigen. 

Gold plated sieraden zou je kunnen schoonmaken met water en een drupje groene zeep. Wij hebben hier geen ervaring mee, dus raden dit niet direct aan. Echter, wil je de stekers of haakjes van je gold plated oorbellen reinigen, dan snappen we dat je misschien niet genoeg hebt aan een droge doek. Dip een doekje in een sopje van lauw water en groene zeep en maak alleen de steker of het gedeelte wat door je oor gaat voorzichtig schoon. Reinig het overige deel van je oorbellen met een zachte droge doek.

Wil je meer weten over gold plated sieraden, geef dan een reactie op dit blog of mail ons.

 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »