• Lorem ipsum

Wat je moet weten over waterproof sieraden

5 Jan 2022
door Oh So HIP

Wat je moet weten over waterproof sieraden - Waterproof sieraden zijn super on trend. Vooral waterproof sieraden in het goud zijn erg gewild. Deze sieraden zijn in korte tijd enorm populair geworden. We vertellen je graag wat meer over waterproof sieraden. 

Wat zijn waterproof sieraden?

Waterproof sieraden zijn sieraden gemaakt van stainless steel. Deze sieraden worden waterproof sieraden genoemd omdat ze tegen water kunnen.  Je zou met deze sieraden kunnen douchen en zwemmen. Je kunt je handen wassen als je waterproof armbanden of ringen draagt en deze sieraden verkleuren niet.

Wat ons betreft is hier wel wat nuance in aan te brengen.
Natuurlijk wil je lang genieten van je juweeltjes en daarom is het belangrijk dat je sieraden niet verkleuren. Hoe handig is het als je gewoon onder de douche kunt stappen met je oorbellen in of kunt shinen met je sieraden om op een strandbedje? Maar klopt het eigenlijk wel dat waterproof jewelry ook echt tegen water kan en dus niet kan verkleuren of beschadigen?

Kunnen waterproof sieraden tegen water?

Waterproof sieraden kunnen meestal tegen water en dus niet altijd!  Nederlands kraanwater kunnen deze sieraden prima hebben, mits zeep en schoonmaakmiddelen worden vermeden. 

Waterproof sieraden kunnen echter niet tegen water met chloor en tegen zeewater. Ga dus niet zwemmen in het zwembad of in de zee met deze sieraden, maar let ook op met ander chloorwater bijvoorbeeld in het kraanwater in het buitenland. 

Trending: waterproof oorbellen goud

Gouden oorbellen zijn al langere tijd super populair. Instagram staat vol met influencers met gouden oorringen in en ook komend jaar blijven gouden oorbellen de trend. Het zal je niet verbazen dat daardoor ook gouden waterproof oorbellen enorm in trek zijn. En hoe makkelijk is het dat je deze oorbellen niet steeds uit hoeft te doen als je even onder de douche springt. Voorzichtigheid blijft echter wel geboden, want pas op met je douchegel of shampoo. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je oorbellen toch beschadigen.

Gouden waterproof kettingen

Goud is hot en niet alleen als kleur voor oorbellen. Ook gouden kettingen zijn on trend. Waterproof kettingen in het goud zijn geliefd bij veel van onze klanten. Voor waterproof kettingen geldt hetzelfde als waterproof oorbellen. Ook deze kettingen zijn niet 100% waterproof. Dit hangt echt van het type water af. 

Welke sieraden zijn 100% waterproof?

Wij denken dat er eigenlijk geen sieraden zijn die 100% waterproof zijn.. Zelfs echt gouden sieraden zullen hun glans verliezen als ze veel met water in contact komen. Wij raden dan ook altijd aan om alle sieraden droog te houden.

We zijn benieuwd wat jou ervaring is met sieraden en water. Draag jij je sieraden als je gaat douchen of zwemmen? 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »