• Lorem ipsum

MUSTHAVE | Friendship bracelets

16 Jul 2015
door Oh So HIP

Musthave | Friendship bracelets - Friendship bracelets zijn echte summer musthaves! Ze staan lekker vrolijk om je pols en geven je echt de 'ik reis de hele wereld over, en shop hier en daar een bracelet' look :-). Friendship bracelets zijn lekker nonchalant, en je kunt ze prima mixen met andere armbandjes voor een te gekke arm party. Maarrrr.... friendship bracelets zijn niet 'zomaar' leuke armbandjes. Wist je dat friendship bracelets 'way back' gaan en dat iedere kleur een betekenis heeft?

Geschiedenis van de friendship bracelets

Friendship bracelets bestaan al ontzettend lang. Misschien ken je ze nog van toen je jong was, maar ze zijn veel langer geleden ontstaan. Friendship bracelets komen uit Centraal-America, maar er zijn gegevens die ze terug kunnen leiden naar knooptechnieken in CHina rond 200 v.Chr.!  

In de jaren 70 kwamen friendship bracelets via religieuze groeperingen in Amerika terecht. Daar werden ze pas echt populair toen ze in de jaren 80 werden gedragen tijdens protesten tegen het verdwijnen van boeren en Maya's in Guatemala. 

Waar worden vriendschaps armbandjes van gemaakt?

Friendship bracelets werden oorspronkelijk gemaakt van dun draad/garens waarmee patroontjes werden gemaakt. Tegenwoordig worden er steentjes, studs, schakeltjes, kraaltjes en bedels aan toegevoegd. 

De betekenis van friendship bracelets

De kleuren die gebruikt worden in een friendship bracelet hebben allemaal een betekenis. Rood staat bijvoorbeeld voor liefde, zwart voor energie en groen voor hoop. 

Volgens de traditie geef je iemand die een wens heeft een friendship bracelet. Als de friendship bracelet van je pols af valt door slijtage komt de wens uit. Hoe leuk is het dus om iemand een friendship bracelet cadeau te geven!

Friendship bracelets zijn dus meer dan vrolijk gekleurde armbandjes. Ze zijn echt een symbool voor vriendschap. Bij Oh So HIP shop je verschillende soorten friendship bracelets. Naast de 'basic' gevlochten friendship bracelets shop je armbandjes met studs, steentjes en schakeltjes. We zijn benieuwd welke je kiest :-)!

 

Bron: Braceletbook.com

Reacties
Oh So HIP
29 Mar 2017
Deze armbandjes zijn inmiddels uitverkocht.
Tineke Hoos
29 Mar 2017
Ik heb even een vraagje. Ben al heel lang op zoek naar een gevlochten armbandje met iets erop. Nu zit ik op uw site te kijken en zie 3 foto's waarvan de middelste armbandjes de armbandjes zijn die ik bedoel. Nu is mijn vraag hoe kan ik deze bestellen.

Graag uw reactie.

Vriendelijke groet
Tineke
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »