• Lorem ipsum

Layering necklaces | Zo draag je meerdere kettingen bij elkaar

8 Sep 2020
door Oh So HIP

Layering necklaces | Zo draag je meerdere kettingen bij elkaar - We krijgen nog wel eens de vraag hoe je het beste meerdere kettingen bij elkaar kunt dragen. We hebben daarom in dit blog fijne tips voor je hoe je het beste je kettingen kunt layeren.

Wat is layeren?

Een layer is een laag en layeren van kettingen is eigenlijk niets anders dan het dragen van meerdere kettingen in laagjes bij elkaar. Je kunt natuurlijk een grabbel doen in je sieraden kist en wat random kettinkjes om je nek hangen. Het mooiste is het natuurlijk om een perfecte gelaagde look te maken. Lees verder onze suggesties voor de perfecte layered necklace look. 

Tips om je kettingen layeren?

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar deze layering tips sla je wat ons betreft de plank niet mis en maak jij de mooiste combinatie met je kettingen.

1. Kies de basis van je layered necklace look

Je begint dus met het kiezen van een basis ketting. Dit kan een lange ketting of lariat ketting zijn, een wat kortere ketting of een choker. Je kunt een basis ketting kiezen met een hanger of bedel of een chain necklace. Bij het kiezen van een basisketting kies je ook direct de kleur, goud of zilver, van je gehele neck stack.

2. Kies meerdere kettingen naast je basis ketting

Je hebt een basisketting gekozen, en hier kun je 1 of 2 kettingen naast kiezen. Deze kettingen hebben niet dezelfde lengte als je basis ketting, want dan wordt het een rommeltje. Heb je bijvoorbeeld als basisketting een lange ketting gekozen, mix deze dan met 1of 2 kortere kettingen voor een gelaagde look. Kies je voor 2 kettingen zorg dan dat je kettingen niet te veel uit elkaar hangen. Kies bijvoorbeeld een choker met een korte ketting of een middellange kettingen en een lange ketting.
Je kunt natuurlijk kiezen voor meer kettingen dan 2 of 3. Er staan genoeg afbeeldingen op Pinterest van de perfecte neck stack met 5 of 6 kettingen. Let wel dat dit vaak op de foto er super mooi uitziet, maar in het dagelijks leven soms wat onhandig kan zijn. Je kettingen gaan namelijk makkelijk in de knoop. Zorg er dan voor dat deze kettingen verschillende lengtes hebben, anders kan het snel rommelig ogen en kunnen je kettingen in elkaar gaan zitten.

3. Je kettingen combineren met kleur

De kettingen die je hebt gekozen hebben dezelfde kleur. Tegenwoordig is het echt helemaal prima om goud en zilver te mixen. Vaak zie je dit bij armbanden dat goud en zilveren sieraden naast elkaar worden gedragen, of het sieraad zelf bestaat uit goud en zilver. Bij het layeren van kettingen vinden we zelf het mooiste om in dezelfde kleur te blijven. Hou je er toch van om wat kleur toe te voegen aan jou layered necklace look, kies dan bijvoorbeelde voor een hanger met kleur of voor een kettinkje met gekleurde kralen.

4. Mix verschillende stijlen kettingen met elkaar

Je kunt ervoor kiezen om basic kettingen met elkaar te combineren, maar je kunt natuurlijk ook laagjes maken van verschillende soorten kettingen, zonder dat het een kermis wordt ;-). Speel met design. Mix kettingen met schelpen, schakels, kettingen met bedels of kralenkettingen met elkaar. 
Heb je als basis ketting een ketting met een hanger gekozen, hou dan je andere ketting(en) meer basic. Drie kettingen met hangers of bedels onder elkaar kan best wel rommelig ogen.  Wil je graag 3 kettingen layeren, draag dan bijvoorbeeld alleen aan de tweede en onderste ketting een hanger en hou de bovenste ketting meer basic. Of kies voor een ketting met een ‘horizontale’ hanger of een bar in het midden.
Je kunt ook twee kettingen layeren en dan aan de kortere ketting een kleine bedel en daaronder een wat grotere bedel. Wil je wat kleur toevoegen draag dan een ketting met gekleurde kraaltjes met een langere ketting in het goud of zilver met een hanger eraan. 

Ketting met verschillende lengtes

Het kan natuurlijk zijn dat jij met deze tips je perfecte necklace party niet kunt maken. Misschien heb je niet de juiste kettingen om een mooie combinatie te maken of misschien zitten jouw kettingen toch binnen no time in de knoop.  Het kan natuurlijk ook zijn dat je het gewoon te veel gedoe vindt om je kettinkjes uit te zoeken en er een combinatie van te maken. Gelukkig kun je ook  ‘kant en klare’ gelaagde kettingen en setjes kettingen shoppen zodat jij in een handomdraai een layered necklace look hebt.

 

 
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »