• Lorem ipsum

Goud of zilver. Welke kleur sieraden past bij jou?

15 Apr 2024
door Oh So HIP

Als het om sieraden gaat hebben veel mensen een voorkeur voor goud of zilver. Gouden sieraden zijn de laatste jaren wel steeds populairder geworden. Maar staat goud ook iedereen? Hetzelfde geldt voor zilver. Misschien is dit wel de kleur die jou het meest flatteert. Weet jij welke kleur sieraden het beste bij jou past? We hebben 10 tips op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het bepalen welke kleur sieraden het beste bij je past, goud of zilver. 

Tip 1: Wat is de ondertoon van je huid

Het kiezen van de beste kleur sieraad heeft alles te maken met de ondertoon van je huid. De ondertoon van je huid kan warm of koel zijn. Als je een warme ondertoon hebt, staat goud vaak erg mooi bij je. Als je een koele huidtint hebt past zilver meestal beter bij je. Het kan best lastig zijn om te bepalen wat jouw ondertoon is. Je kunt de ondertoon van je huid bepalen op de volgende manieren:

Welke kleur hebben je aderen?

Check je aderen bij natuurlijk licht. Als je aderen meer groen lijken, heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Als je aderen meer blauw lijken, heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Het kan ook nog zijn dat je een mix hebt, en dan heeft je huid een neutrale ondertoon. 

Hoe reageert jouw huid op zonlicht?
Verbrand je gemakkelijk en bruin je langzaam? Dan heeft je huid waarschijnlijk een koele ondertoon. Wordt je huid snel bruin en verbrand je minder snel? Dan heeft je huid waarschijnlijk een warme ondertoon. 

Welke haarkleur en kleur ogen heb je?
Mensen met een warme ondertoon hebben vaak haarkleuren zoals goudbruin, koper of rood. De kleur van hun ogen is meestal bruin, groen of hazelnoot.
Mensen met een koele ondertoon hebben vaak haarkleuren zoals as blond, platina blond of zwart. De kleur van hun ogen is vaak blauw, grijs of groen.

Check je kledingkast
Probeer kleding in verschillende kleuren te dragen en kijk welke kleuren je huid het meest flatteren. Als warme kleuren zoals rood, oranje en geel je goed staan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Als koele kleuren zoals blauw, groen en paars je goed staan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon

Tip 2:  Welke kleuren laten je huid shinen?

Probeer verschillende tinten goud en zilver te dragen en kijk welke kleur jou laat shinen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door zilver- en goudkleurig folie naast je gezicht te houden. 

Tip 3:  Wat is je persoonlijke voorkeur? Goud of zilver?

Het kan best zijn dat uit de ondertoon van jouw huid komt dat jij een zilver type bent. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk ook om wat je zelf mooi vindt en waar je je comfortabel bij voelt. Draag dus vooral gouden sieraden als dat helemaal jou ding is. Hetzelfde geldt voor zilver.

Tip 4: Complementaire kleuren

Denk aan de kleuren van de kleding die je vaak draagt. Goud kan goed samengaan met warme kleuren zoals rood, oranje en geel, terwijl zilver goed past bij koele kleuren zoals blauw, groen en paars.

Tip 5:  Experimenteer met zilveren en gouden sieraden

Probeer verschillende sieraden uit en kijk wat het beste bij je past. Misschien kom je wel uit bij een kleur die je eigenlijk niet zou 'moeten' dragen, maar die je top staat. 

Tip 6: Contrast

Overweeg het contrast tussen de ondertoon van je huid en de kleur van de sieraden. Als je huid een warme ondertoon heeft kunnen gouden sieraden mooi opvallen, terwijl zilveren sieraden een helder contrast kunnen bieden bij een huid met een koele ondertoon.

Tip 7: Welke gelegenheid en outfit

Bedenk voor welke gelegenheid je de sieraden draagt en wat voor soort outfit je zult dragen. Sommige gelegenheden vragen om subtielere sieraden, terwijl andere om meer opvallende stukken vragen. Met de kleur van het sieraad kun je je outfit een upgrade geven of het basic houden.

Tip 8: Probeer je sieraden onder verschillende lichtomstandigheden

Kleuren kunnen er anders uitzien onder verschillende lichtomstandigheden. Probeer sieraden uit in natuurlijk daglicht, kunstlicht en zelfs kaarslicht om te zien hoe ze eruitzien en welke kleur het beste bij je past in verschillende omgevingen.

Tip 9: Wat is de trend?

Sommige mensen vinden het leuk om sieraden te dragen die passen bij de huidige trends, terwijl anderen liever tijdloze sieraden dragen die altijd in de mode blijven. Overweeg wat bij jouw persoonlijke stijl past en kies sieraden die daarbij aansluiten.

Tip 10 : Mix en match met zilveren en gouden sieraden

Natuurlijk ben je niet beperkt tot slechts één kleur sieraden! Veel mensen vinden het leuk om gouden en zilveren sieraden te mixen en matchen voor een unieke en eclectische uitstraling. Probeer verschillende metalen te mixen en zie wat voor interessante combinaties je kunt maken.

 

We hopen natuurlijk dat je wat aan deze tips hebt en de voor jou perfecte kleur sieraad kunt vinden. Laat het weten in de comments.  

 
Reacties
Melissa
15 Apr 2024
Leuke tips.
Ik draag beiden en mix soms ook.
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »