• Lorem ipsum

De ultieme festival sieraden

9 Jun 2021
door Oh So HIP

De ultieme festival sieraden - Het festival seizoen start binnenkort! Time to go shopping :-). Bij iedere festival outfit horen natuurlijk de juiste sieraden en accessoires. Sieraden en accessoires zijn niet alleen bedoelt om je outfit af te stijlen, maar ook om nog harder te kunnen feesten ;-). Wat heb je nodig om het tot een te gek en fashionable festival seizoen te maken?

De leukste festival sieraden om je outfit af te maken

Bij Oh So HIP shop je de leukste festival sieraden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet: 

Festival oorbellen voor bij iedere outfit

Oorbellen zijn perfecte sieraad voor bij je festival outfit. Kies je oorbellen in de stijl van je festival kleding. Ga je naar een dance festival dan zal je waarschijnlijk andere kleding dragen dan naar Lowlands of een rock festival. Wij vinden het persoonlijk nooit zo fijn om te grote oorbellen te dragen tijdens een festival. Het valt wel lekker op natuurlijk, maar ze kunnen ook in de weg zitten tijdens je dance moves. Studs of oorringetjes zijn wat ons betreft perfect voor bij iedere festival look. Wil je je ear candy laten opvallen, kies dan voor oorbellen met kleur of met een shiny steentjes. Heb je meerdere gaatjes in je oren? Let’s ear party baby! 

Maak een arm party met festival armbandjes

Wat is een festival zonder arm candy. Een pols vol gekleurde bandjes hoort er echt helemaal bij. Armbandjes van stof zijn perfect voor een festival. Bijvoorbeeld friendship bracelets, woven bracelets of armbandjes van satijnkoord. Deze armbandjes geven je een lekkere vrolijke pols en ze zijn gemakkelijk te combineren met al jouw festival polsbandjes. 

Festival kettinkjes 

Een lange fragiele ketting is natuurlijk helemaal niet handig als je staat te dansen of rocken op een festival, maar een ketting is kan natuurlijk wel net even dat beetje extra geven aan een basic top. Kies voor een goudkleurige chunky schakelketting voor een on trend look, een smiley ketting of een gekleurde kralen ketting voor some summer vibes. 

Waar op letten bij festival sieraden

Als je naar een festival gaat is het leuk om een speciale outfit te dragen. Je sieraden maken je outfit helemaal af. Toch is het handig dat je sieraden je niet te veel in de weg zitten. Onze tips:

  • Draag sieraden die tegen een stootje kunnen, dus geen fragiele kettinkjes of armbanden die makkelijk breken
  • Als je veel wilt dansen ga dan niet voor te grote sieraden. Deze zitten je alleen maar in de weg. 
  • Ringen raden we af omdat het niet praktisch is met handen wassen en zonnebrand crème aanbrengen. Je ringen kunnen dan gemakkelijk beschadigen. 
  • Draag geen sieraden waarmee je andere kunt verwonden

Festival accessoires om je outfit af te stylen

Naast festival sieraden zijn er natuurlijk ook accessoires die perfect zijn voor bij je outfit, maar ook super handig zijn om bij je te hebben tijdens een festival.

Haar accessoires voor een festival kapsel

Hoe irritant is het als je haar in de weg zit. Gelukkig zijn er verschillende accessoires die niet alleen super handig zijn, maar ook jouw kapsel festival proof maken. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Onmisbaar festival item: een haarelastiek

Heb jij al besloten wat jouw festival kapsel wordt? Ga je je haar vlechten, laat je het los hangen, of ga je 2 knotjes dragen? Hoe dan ook, haarelastiekjes zijn een must voor iedere festival. Niets is zo vervelend als losse slierten haar die in je gezicht hangen, dus het is handig deze altijd (extra) bij je te hebben.
Bij Oh So HIP shop je de perfecte scrunchie haarelastiekjes voor bij iedere festival look. Als je thuis je haar al doet kun je een super look kapsel maken met een gekleurde scrunchie in je haar. Een metallic scrunchie is perfect voor een old skool look. Draag je toch liever je haar los? Draag dan een scrunchie of gekleurde hair ties om je pols in case of need. 

Boho vibes met een flower crown

Als je je haar graag los draagt, maar er toch iets in wil dragen dan is het ultieme festival accessoire toch wel een flower crown. Het staat niet alleen super leuk, maar een flower crown geeft je outfit een boho hippie chic look.  Ben je niet zo'n bloemenmeisje dan is een hoofdbandje misschien wat voor jou. Super leuk voor Ibiza party's. 

Hoe multifunctioneel is een bandana

Een bandana staat niet alleen heel vrolijk, maar is ook nog eens erg handig. Een bandana kun je op zo veel manieren dragen.  Doe je haar in een knot en wikkel de bandana om je hoofd, draag 'm als een krans of als een soort van hoofddoekje. Zo bescherm je je haar en je hoofd tegen de zon. Een bandana kun je ook prima om je nek of pols knopen.

Festival tattoo 

Vind je tattoo’s best mooi, maar is de stap om een echte te zetten te groot? Hello, temporary tattoos! Deze fake tattoos zijn ideaal. Temporary tats laten je shinen op ieder festival. De tattoos zijn gemakkelijk aan te brengen en ze zijn dus tijdelijk. Wel zo fijn als je na een festival bezoek weer zonder tattoos voor de dag wilt verschijnen ;-). De mooiste temporary tattoos vinden wij de temporary ink van Raine. Deze tattoos zijn subtiel en betaalbaar. 

Festival sunnies

Regen of zonneschijn? Met de Nederlandse zomers weet je het nooit. Dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Een zonnebril is daarom op ieder festival onmisbaar. Al is het alleen maar om ongegeneerd mensen te spotten ;-). Je dure Gucci zonnebril meenemen is misschien geen goed idee. Er zijn genoeg leuke betaalbare zonnebrillen te vinden voor bij je festival outfit. 

Hoed of cap onmisbaar bij zonnig weer

Een lekker hoedje of cap is super fijn als het bloedheet is op een zomerfestival. Het staat ook gewoon erg leuk. Een bucket hat is zooo fijn als het zonnig is. Ook handig als je meerdere dagen op een festival staat en je je shampoo niet paraat hebt. Een bad hair day is snel opgelost met een hoedje of een zomerse cap.

Welke tas voor naar een festival?

Een tas is wel zo handig om mee te nemen naar een festival, maar hij moet natuurlijk niet in de weg zitten. Een rugzakje is natuurlijk de ideale tas. Je hebt je handen vrij en je hebt genoeg ruimte om je regenponcho of eventueel een kleedje mee te nemen. Cross body tassen of heuptasjes zijn ook perfect. Iets minder groot dan een rugzak, maar je belangrijkste spullen passen er meestal wel in.
Wij hebben een haat/liefde verhouding met canvas schoudertassen. Ja, ze staan leuk en er kan veel in. Er zit echt meestal geen rits in en je hebt je handen niet vrij. Maar goed, dat is een overweging die je zelf het beste kunt maken. 

 

Wat zijn jouw ultieme festival sieraden en accessoires? Laat het ons weten in de comments hieronder. Happy festival season!

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »